Lód koktajlowy jest niezbędnym składnikiem, którego wielu przeoczyło. Nie tylko utrzymuje napój w schłodzonej temperaturze, ale także wpływa na ogólną jakość koktajlu.
Dodanie odpowiedniego rodzaju lodu do napoju pomoże zapewnić, aby wszystkie składniki związały się ze sobą, aby stworzyć jedną, pyszną mieszankę. Ponadto jest to idealne dla tych, którzy chcą poszerzyć swoje horyzonty i spróbować czegoś silniejszego, ale muszą lekko podlewać intensywne smaki.
Ale dlaczego rodzaj lodu, którego używasz, ma znaczenie? Cóż, kształt i rozmiar dowolnego rodzaju używanego lodu mogą wpływać na to, jak szybko się topi, a zatem ilość wody rozcieńcza się do koktajlu. Powszechnie wiadomo, że dodanie odrobiny wody do napoju może otworzyć niektóre duchy i zwiększyć aromaty.
W Nio Cocktails Ice jest ogromnym aspektem naszego gotowe koktajle Ponieważ jest to jedyny składnik, który musisz dodać, aby cieszyć się nimi w pełni! Tutaj opracowaliśmy listę 6 różnych rodzajów lodu do użycia w koktajlach.
1. Standardowe kostki lodu
Standardowe kostki lodu są około 1 cala na 1 cal i są najczęściej używanym rodzajem lodu dla wielu barmanów, ponieważ łatwo pasują do każdego rodzaju szklanki koktajli. Kostki lodu mają dużą, gęstą powierzchnię, która jest idealna dla prawie wszystkich koktajli, ponieważ zapobiega ich zbyt szybkim topnieniu, dzięki czemu możesz cieszyć się idealnie schłodzonym napojem bez utraty oryginalnego smaku. Są również idealnym rozmiarem i kształtem koktajli, które należy wstrząsnąć lub mieszać.
Zalecamy wypełnienie co najmniej 2/3 szkła przed dodaniem kostek lodu. Ogólną zasadą jest to, że jeśli lód unosi się, jest zbyt dużo koktajlu i niewystarczającej lodu, więc przed znalezieniem idealnej równowagi może być wymagane trochę prób i błędów.
2. Duże kostki lodu
Duże kostki lodu mają zwykle 2 cale na 2 cale i topią się wolniej niż standardowe kostki lodu, co zmniejsza ilość wody rozcieńczonej w koktajlu. Idealny do napojów, takich jak Manhattan W kieliszku do niskiej piłki te duże kostki lodu wyglądają imponująco i utrzymają chłodzony napoju na dłużej. Duże kostki lodu mogą być również używane do wstrząsania, aby dodać dodatkową konsystencję do koktajli, ale nie są zalecane do mieszania, ponieważ są zbyt duże i topią się zbyt wolno.
Jeśli masz butelkę cienkiej whisky lub szkockiej, którą chcesz cieszyć, wlewanie jej do szklanki na dużą kostkę lodu jest najlepsze, ponieważ utrzyma napój chłodny bez utraty smaku.
Kup niestandardową formę lodową Nio, stworzoną we współpracy z barami, aby wprowadzić XL lodowe kostki do twojego drinka.
ZL 32,50
3. Kulki lodowe
Kulki lodowe są zwykle dla prostych duchów lub koktajli, takich jak Staromodny W szklankach dolnopolowych, podobnie jak duże kostki lodu, utrzymują napój chłodny i topią się powoli. Główną różnicą między kulkami lodowymi a dużymi kostkami lodu jest to, że kule są postrzegane jako bardziej estetyczne i często są używane jako dodatek.
Mówi się, że kulki lodowe topią się nawet wolniej niż duże kostki lodu, ponieważ mają najmniejszy stosunek powierzchni do objętości. Co oznacza, że ciecz otaczająca piłkę będzie schłodzona, ale na dole szkła najprawdopodobniej będzie w regularnej temperaturze. Jeśli chcesz trochę chłodzić napój, kulki lodowe są łatwe do zamieszania.
Zamiast tego fantazyjne kulki lodowe? Kup Nio Forma lodowa.
ZL 30.00
4. Collins Spears
Collins Spears to niezwykły rodzaj lodu, którego być może nie widziałeś często, ale sprawi, że twój napój będzie wyglądał wyjątkowo fajnie. Ten rodzaj lodu ma kształt długiego, gęstego bloku i jest najczęściej stosowany w koktajlach, które wymagają highball lub collins, szkła, takie jak dżin i tonik lub mojito.
Ten szczególny rodzaj lodu jest idealny do utrzymania całego napoju w wysokim szklanym zimno bez rozcieńczenia jego smaku, ponieważ będzie się bardzo powoli stopić. Możesz łatwo znaleźć tace lodowe Collins Spears online, abyś mógł zrobić ten rodzaj lodu w domu, ale upewnij się, że masz szklankę, która jest wystarczająco wysoka, aby lód mógł się dopasować. Alternatywnie możesz po prostu ułożyć standardowe kostki lodu, ale nie będzie to wyglądać tak przyjemnie wizualnie.
5. Zmiażdżone lód
Zmiażdżony lód jest bardzo popularnym typem lodu dla koktajli, takich jak mięta Julep, mrożony daiquiri lub jakikolwiek inny napój o konsystencji przypominającej slushie. Dodaje dużo konsystencji do koktajlu, sprawia, że jest to ultrarefresingowe i rozcieńcza go wystarczająco, aby duchy nie były zbyt silne.
Istnieje kilka sposobów, aby zrobić zmiażdżony lód na koktajle w domu. Najłatwiejszym sposobem jest umieszczenie standardowych kostek lodu w blenderze, ale możesz ryzykować utratę lodu, gdy topi się on z ciepła silnika. Inną metodą jest umieszczenie kostek lodu na ręczniku, owinięcie ich, a następnie użycie młotka, aby je zmiażdżyć przed wylaniem ich ulubionym napojem!
6. Suchy lód
Suchy lód naprawdę doda coś wyjątkowego do każdego koktajlu! Ten rodzaj lodu idealny do użytku na imprezach, szczególnie wokół Halloween, tworzy niesamowity dymny efekt. Jednak stosowanie tego rodzaju lodu może być niebezpieczne, ponieważ zwykle ma temperaturę -78,5 ° C, więc wysoce zaleca się, aby zasilać ochronę, taką jak rękawiczki i szczypce, aby uniknąć oparzeń.
Posiadanie suchego lodu w napoju nie wpływa na smak i utrzyma go bardzo chłodno. Uwzględnienie w koktajlu jest całkowicie bezpieczne, gdy lód tonie na dno i całkowicie się stopi do końca. Po prostu unikaj zbytnie przechylania szkła, aby solidna forma nie dotyka twoich ust. Ten rodzaj lodu jest trudny do zrobienia w domu, ale ogólnie możesz go odebrać w supermarketach. Jeśli organizujesz imprezę, zaleca się zdobycie suchego lodu zaledwie kilka godzin przed wydarzeniem, ponieważ potrwa to tylko około 24 godzin.
Ciesz się swoimi napojami z naszym ekskluzywnym krystalicznym szklane kubki.
ZL 23.00
W nastroju na koktajl na bazie ginu? Spójrz na nasze 4 ulubione dżiny na koktajle premium!
Odkryj wspaniały świat Klasyczne włoskie koktajle Dla każdego rodzaju pijącego na naszej liście dziesięciu najlepszych.